Tot ce vrei sa stii despre verighetele rusesti

Ce este o verigheta ruseasca? Este o constructie din trei verighete subtiri, care se poarta in mod traditional pe mana dreapta. Tipic, se folosesc trie inele facute din materiale diferite: aur galben, alb si roz, si se alatura pentru a forma un singur inel. Totusi, astazi, in mod curent, se foloseste un singur material, iar inelele pot avea diamante.

Semnificatia verighetelor rusesti

Semnificatia acestui model de verighete in cultura rusa a aparut in secolul al XIX-lea si are radacini in crestinismul ortodox. S-a dorit ca aceasta sa fie o reprezentare a Sfintei Trinitati. S-a spus, de asemeni, ca inelele ar trebui facute doar din aur alb sau galben. Aurul alb il reprezinta pe zeul soare, iar cel galben pe zeita luna.

Spre deosebire de femeile din alte culturi, care primesc si un inel de logodna, femeile din Rusia primeau doar o verigheta. In ziua de astazi, insa, cultura din Vest a infulentat-o si pe cea din Rusia, iar obiceiul daruirii unui inel de logodna a fost preluat si aici, devenind o traditie mult mai comuna. Precum rusoaicele, care au adoptat si alte traditii, femeile din restul lumii incep sa aprecieze din ce in ce mai mult verighetele rusesti. Cele trei inele permit o multitudine de optiuni pentru design, de la diamante mici si pana la gravare in diferite moduri.

Cum este sa porti verighete rusesti?

Atunci cand sunt aliniate corect, verighetele rusesti se aseaza foarte frumos pe deget. Sunt dificil de masurat corect, insa cand acest lucru este facut, pot fi o optiune excelenta pentru persoanele care au degetele mai mari. Faptul ca acestea se rotesc va permite sa dati inelul jos fara vreun disconfort, iar faptul ca cele trei inele sunt separate le permite sa se aseze la baza degetului fara sa arate ciudat.

Exista multe variatii ale verighetelor rusesti pe piata. Sunt disponibile in aur galben de 9 sau 18 carate, platina sau zirconiu. Arata absolut uimitor, mai ales cand sunt gravate manual. Puteti avea propria dumneavoastra verigheta ruseasca la comanda, designul lor fiind ceea ce impresioneaza la o prima vedere.