Machiajul semipermanent: micropigmentarea sprancenelor

Machiajul semipermanent, cunoscut si ca micropigmentare, este o procedura cosmetica prin care se creeaza definirea liniei ochilor, a buzelor sau a sprancenelor. Tehnica poate fi folosita si in scopuri medicinale, pentru a recrea zone afectate de o conditie de sanatate sau de o problema a pielii. De exemplu, micropigmentarea poate fi folosita pentru a:

– crea imaginea unui sfarc pentru femeile care au avut maseoctomie;

– da iluzia parului celor care au avut caderi de par masive;

– camuflarea cicatricilor sau a zonelor pielii afectate de vitiligo.

Inainte de micropigmentarea sprancenelor

Este important sa fiti absolut sigura ca doriti o micropigmentare a sprancenelor inainte de a trece la aceasta procedura. Iata cateva lucruri pe care sa le luati in considerare inainte de a o face:

a) Costurile: costurile pentru micropigmentarea sprancenelor nu sunt deloc mici. Ele vor ajunge la cateva sute de RON pentru o sedinta, astfel incat este necesar sa luati in calcul acest aspect inainte de micropigmentarea sprancenelor.

b) Limitarile:

– culoarea s-ar putea sa se estompeze cate un pic in fiecare an, astfel incat unii oameni decid sa plateasca extra costuri pentru a mentine aspectul original;

– nu exista garantie ca veti obtine efectul dorit;

– greselile sunt greu de reparat, fiind necesare tartamente cu laser pentru a face acest lucru;

– stilurile se schimba – sprancenele subtiri, bine definite, este posibil sa nu mai fie la moda in cinci ani;

c) Siguranta: nu toti cei care ofera servicii de micropigmentare a sprancenelor sunt si autorizati. Ar trebui sa gasiti o esteticiana cu o reputatie foarte buna, care isi practica meseria in conditii de siguranta ridicate. Astfel, veti evita orice complicatie.

Ce implica micropigmentarea sprancenelor?

Consultatia este sedinta preliminara prin care se stabileste ce tip de procedura a micropigmentarii sprancenelor veti avea. Veti cadea de acord asupra culorii, formei si a pozitiei sprancenelor dorite. Acum este momentul bun sa vi se raspunda la orice intrebare ati avea, asadar nu ezitati sa le puneti. Permiteti-va timp pentru a reflecta asupra deciziei dumneavoastra. Asa cum spuneam in randurile de mai sus, este important sa fiti 100% sigura ca asta este ceea ce va doriti. Tot acum ar trebui facut si un test pentru a se vedea daca sunteti sau nu alergica la pigmenti.

In ziua procedurii, vis e va aplica o crema aneztezica pe piele, pentru a suporta mai usor durerea. Pielea va fi, mai apoi, intinsa, cu ajutorul unui stilou chirurgical. Pentru a depozita pigmentul in straturile superioare ale pielii, se va folosi un ac de unica folosinta. Pigmentul este, in general, oxid de fier, acesta fiind cel mai putin probabil sa cauzeze alergii. De fiecare data cand se introduce acul, o picatura de pigment este eliberata in micuta gaura creata. Puteti simti o arsura usoara.

Procedura dureaza aproximativ o ora. In mod normal, aveti nevoie de doua sedinte la o distanta de sase saptamani fiecare, pentru a obtine rezultatul pe care l-ati dorit. De asemeni, vor fi nevoie de tratamente de mentenanta pentru micropigmentarea sprancenelor sau retusuri. Respectati intocmai instructiunile esteticienei pentru a obtine rezultatul asteptat.